Monique Jonker Gronings Kampioen!!

Het weekend van 16 en 17 juli stond in het teken van de Groninger Kampioenschappen. Een aantal leerlingen van Dressuurstal Bloem mochten hieraan deelnemen. Bronno Bloem was hier aanwezig om de leerlingen te helpen.

Sterre Heijnen, Anouk Zuidland, Lisa van der Molen en Monique Jonker vertoonden hun kunsten in het mooi opgezette stadspark in Groningen.

Leerlinge Anouk Zuidland ging van start in de B dressuur met haar paard Wonder Iff. Zij zette een mooie steady proef neer die beloond werd met 65,83%. Zij kwam op een nette vierde plaats te staan. In de finale deed ze er nog een schepje bovenop en hiermee behaalde ze een percentage van 66%. Zij werd uiteindelijk vierde. Erg knap.

Sterre Heijnen verscheen ook in de B dressuur met haar paard Brune Ruben. Zij reed een mooie constante proef. Helaas sloop er een dure fout in de proef en dat drukte de score enorm. Toch behaalde zij net geen 65%. Erg knap. In de finale reed zij wederom sterk, maar de vermoeidheid sloeg toe. Hierdoor was de scherpte ervan af en bleef de score steken op 63%. Zij behaalde een mooie achtste plaats in de B dressuur van Groningen.

Daarna was het de beurt aan Monique Jonker en haar pony Aroshoeve’s Don Olivius. In de klasse L1 paarden zette zij een sterke proef neer wat resulteerde in een ruime voorsprong in het klassement. Zij behaalde een score van maar liefst 67,17%. Een gat van ruim 2% ten opzichte van de nummer 2. In de finaleproef lieten ze zien deze vorm te behouden en behaalde zij een score van 67,080%. Dit was genoeg voor de kampioenstitel in het L1 dressuur.

Voor Lisa van der Molen was het een erg druk weekend, wat haar de nodige spanning opleverde. Zij mocht met maar liefst twee pony’s naar de kampioenschappen. Met haar pony Gentleman in het L2 dressuur en met haar pony Cedric in het M2 dressuur. Ook sprong zij met Gentleman mee in het M. Helaas slopen er in de proeven met beide pony’s te veel slordigheidsfoutjes, waardoor hoge scores uitbleven. In het springen wist zij de reservetitel te behalen! Erg knap!

Ook waren er meerdere leerlingen op concours dat weekend.

Tanja Groenwold reed met haar pony Paris mee in de klasse M1 paarden. Zij ging ervandoor met de tweede prijs! Heel goed.

Julot Scheidema behaalde tijdens haar L1 debuut met haar pony Elena Eclipse een mooie 3e en 2e prijs. Wederom erg goed gedaan.

Trotse Aroshoeve's Don Olivius met zijn amazone Monique Jonker

Trotse Aroshoeve’s Don Olivius met zijn amazone Monique Jonker

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook

Instagram

Youtube

Whatssapp