Bronno Bloem

Bronno Bloem met Venture indoor veendam IICH groningen zuidbroek

Paardrijden

Bronno Bloem is geboren op 19 december 1991. Hij is vanaf zijn eerste levensjaar in aanraking gekomen met paarden, maar de eerste twaalf jaar moest hij er niks van weten en was hij alleen maar geïnteresseerd in voetbal. Zijn opa en oma hadden en hebben tot op heden een manegebedrijf in Glimmen genaamd Manege de Bongerd.

Op een dag waren de nichtjes van Bronno op bezoek in Nederland, die toentertijd in Frankrijk woonden. Zij waren wel heel enthousiast over het paardrijden. Zij stelden aan Bronno de vraag of hij met hen wilde paardrijden, maar Bronno zag dat niet zo zitten. Totdat de nichtjes zeiden: “Als jij met ons gaat paardrijden, dan gaan wij met jou voetballen”. Bronno dacht dat is prima. Twee minuten op zo’n paard rijden en dan snel weer voetballen. Dit bleek niet het geval. Bronno vond het erg leuk en is wel twee uur blijven zitten. Hij wilde wel langer, maar dat mocht niet van het manegepersoneel, want dat was toch wel zielig voor de pony.

De volgende dag reed hij weer paard en die dag daarna ook weer. Samen met zijn nichtjes. Totdat de nichtjes weer vertrokken naar Frankrijk. Toen was Bronno weer zeer fanatiek met voetbal. Bronno Bloem zijn vader, Johan Bloem, vond het jammer dat hij die week niet meer op het paard ging en zei: “Kom op! We gaan weer paardrijden! Pak je cap en we gaan”. Zo gezegd zo gedaan en vanaf die dag was Bronno Bloem om. Hij ging naast voetballen, ook paardrijden.

Dressuur

Zijn broertje, Florian, was al een hele tijd enthousiast aan het paardrijden en hij kreeg op zijn verjaardag een pony genaamd Pascinel. Dit was een negentienjarige C pony die meeliep in de manegelessen. Dit was een schat van een pony, maar kon ook wel een beetje ondeugend zijn. Hij rende dan ineens van A naar C en ging dan bovenop de rem staan, waardoor je werd gelanceerd. Florian en Bronno reden allebei op deze pony en zijn er vaak vanaf gevallen. Op een gegeven moment verloor Florian het vertrouwen een beetje in deze pony en zijn grote broer dacht dat hij het wel even kon oplossen. Dat is uiteindelijk gelukt. Florian kreeg een andere pony en Bronno bleef op Pascinel rijden. Het ging goed met Bronno en Pascinel en hij besloot om officiële wedstrijden te gaan rijden. Deze pony is door Bronno succesvol uitgebracht tot en met de L2 dressuur. Toen werd Bronno Bloem te groot voor deze pony en ging Pascinel terug naar de manege, waar hij nog lang van zijn pensioen heeft kunnen genieten. Er kwam een opvolger, genaamd Lucky Boy. Een mooie stoere E pony die ook in de manegelessen liep. Deze pony heeft Bronno opgeleid tot en met de klasse Z2-dressuur. Wederom werd Bronno Bloem te groot. Lucky Boy werd verkocht naar Noord Holland en voor Bronno volgde een jong paard genaamd Victory(Welt Hit II x Clavecimbel x Cocktail x Roemer). Deze bloedmooie toen vierjarige merrie is gefokt door de Familie Arkies en in eigendom van Bronno gekomen toen zij slechts vier weken onder het zadel was. Hier heeft Bronno ontzettend veel van geleerd. Dit paard heeft hij opgeleid tot en met Z2 dressuur. Momenteel is Victory fokmerrie en heeft al meerdere prachtige veulens gebracht.

Victory met Jameson (Rhodium x Welt Hit II)

Victory met Jameson (Rhodium x Welt Hit II)

Victory (Welt Hit II x Clavecimbel)

Victory (Welt Hit II x Clavecimbel)

Burberry Britt (Welt Hit II x Cabochon)
Deze merrie kwam op 4-jarige leeftijd in het bezit van de familie Bloem. Bronno heeft haar zadelmak gemaakt en opgeleid tot M2 niveau op 5 jarige leeftijd. Met deze merrie wist Bronno vele wedstrijden waaronder ook enkele kampioenschappen op zijn naam te zetten. Deze geweldige merrie had het in zich om heel ver te komen in de dressuursport, maar helaas sloeg het noodlot toe en brak ze haar voorbeen op slechts 5 jarige leeftijd. Bronno was volledig van slag. Geruime tijd na de dood van Britt werd met vereende krachten gezocht naar een passend paard. Gelukkig vond Christa Larmoyeur een geschikt paard : Venture (Londonderry x Alabaster), waar Bronno momenteel mee start in de Lichte Tour.

Bronno Bloem met Burberry Britt

Bronno met Burberry Britt

Burberry Britt (Welt Hit II x Cabochon)

Burberry Britt (Welt Hit II x Cabochon)

Ook Artistic Rock (United x Slaney xx) is door Bronno zadelmak gemaakt en opgeleid tot Z2 niveau. Zij kwam als 5-jarige bij Bronno. Het was een werkwillig paard en lief in de omgang. Vervolgens is zij op 8-jarige leeftijd verkocht naar Brabant.

Surosa kwam helaas pas laat bij Bronno onder het zadel. Toch heeft hij haar in korte tijd weten op te leiden tot en met ZZ-licht niveau. Gezien haar leeftijd van 15 jaren, hebben Bronno en Surosa snel afscheid van elkaar moeten nemen. Zij is verkocht naar Engeland waar zij naar alle tevredenheid bij haar nieuwe baas functioneert.

Ongeveer 3 jaar heeft Bronno als stalruiter gewerkt bij Christa Larmoyeur in Winschoten voor wie hij ook enkele paarden heeft uitgebracht op wedstrijden. Bronno heeft ontzettend veel geleerd bij stal Larmoyeur en is dankbaar voor de hem geboden kansen. Sinds 1 mei 2015 heeft hij een eigen dressuur- en handelsstal in Glimmen, waar hij met veel plezier zijn kennis en ervaring in praktijk brengt.

Na de Havo heeft Bronno Bloem een opleiding Marketing en Communicatie gevolgd aan het Johan Cruyff College in Groningen. Deze school biedt de mogelijkheid om naast je sport een opleiding te volgen.

Bronno Bloem kampioenschap 1e en derde Z1 dressuur

Bronno kampioenschap 1e en derde Z1 dressuur

Facebook

Instagram

Youtube

Whatssapp