Regiokampioenschap Drenthe

Nathaly Spaak met haar paard Vaya Fortuna (v Leeroy)

Nathaly Spaak met haar paard Vaya Fortuna (v Leeroy)

Donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus was het de beurt aan alle ruiters en amazones in de regio Drenthe om op het kampioenschap te verschijnen. Op de prachtige locatie in De Wijk mocht iedereen zijn beste beentje voor zetten.

Zo ook een tweetal leerlingen van Bronno Bloem. Donderdagochtend mocht Daan Siesling zijn kunsten vertonen. Bronno was aanwezig om Daan te helpen. Samen met zijn bloedmooie jonge D pony Beau (v Polsbury Pajero) verscheen hij in het M1 dressuur. Op het losrijterrein had hij de puntjes op de i gezet en liep zijn pony fantastisch. Helaas slopen er teveel fouten de proef in. De spanning van Daan werd hem funest. De jonge Daan traint weer lekker verder en is weer een ervaring rijker.

Vrijdagochtend was het de beurt aan Nathaly Spaak die met haar Vaya Fortuna (v Leeroy) uitkwam in de klasse L2- dressuur. Zij reed een nette proef en behaalde een score van 67,50%. Dit was genoeg voor een tweede plaats. Ruim door naar de finale op zaterdag.

Zaterdag verscheen Nathaly Spaak opnieuw op het losrijterrein en Bronno Bloem was wederom aanwezig om zijn pupil te helpen. Vaya Fortuna liep wat gespannen op het losrijterrein, maar liet zich toch fijn bewerken. “In de ring kwamen er helaas wat slordige spanningsfoutjes. Erg jammer voor een combinatie die in topvorm verkeert” aldus Bronno Bloem. Desondanks behaalde Nathaly Spaak een score van 64,67% en daarmee een nette zesde plaats in het klassement.

 “Ik ben zeer tevreden over het rijden van beide combinaties. Zeker als je weet dat Nathaly Spaak dit jaar voor het eerst bij de paarden rijdt en Daan Siesling met zijn vijffjarige pony de M1 dressuur bestormt. Ze verkeerden allebei in topvorm en hadden de paarden goed lopen op het losrijterrein. Nu nog wat ervaring opdoen in de dressuurring en dan komt het helemaal goed”. Zegt Bronno Bloem trots en enthousiast.
Daan Siesling met zijn D-pony Beau

Daan Siesling met zijn D-pony Beau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook

Instagram

Youtube

Whatssapp