Nieuws

Harmony (v. Coverstory) Z2 geklasseerd

Afgelopen weekend heeft Harmony haar Z2 debuut gemaakt in Bedum met als resultaat twee winstpunten!

De 7 jarige merrie van Coverstory, die beschikt over drie fijne gangen, liep onverstoorbaar door haar proef. Harmony is ontzettend leergierig, afgelopen winter behaalde ze nog een mooie tweede plek tijdens de DCV competitie in het L2, maar heeft nu de overstap naar de Z2 gemaakt. Met leuk jury commentaar kunnen we thuis weer verder aan de slag!

Diva verkocht!


Afgelopen donderdag is Diva, in eigendom van Florien Bleijenberg, vertrokken naar Slovenië. 

Diva stond enige tijd in training bij Dressuurstal Bloem met als doel verkoop. Deze fijne merrie van Whistler x Furore heeft drie goede gangen en een super fijn karakter. We zijn er dan ook van overtuigd dat haar nieuwe eigenaresse heel veel plezier gaat beleven aan Diva!

Henkie verkocht naar Duitsland

Onlangs is Henkie v. Moorlands Bodyguard x Sandreo verkocht naar Duitsland. Deze grote vriendelijke reus van minstens 1.80m was in eigendom van M. Huisman en stond bij ons in training voor de verkoop.

Henkie bleek naast dressuurpaard ook uitermate geschikt als voltigepaard en zal zijn carrière voortzetten in Duitsland.

Wensen de nieuwe eigenaren veel geluk!


Gibson verkocht!

Gibson, de zevenjarige Ampère x Jazz ruin, is verkocht aan Laurelin Ritzema. Sinds enige tijd vormen ze al een combinatie, maar sindskort is ze tevens de eigenaresse.

Dressuurstal Bloem wenst Laurelin heel veel succes en geluk met dit fantastische paard! 

Donna Karen IBOP 80,5!

Gisteren ontvingen wij het bericht dat de merrie Donna Karen (voorheen uitgebracht door Danielle Bloem) goede prestaties levert met haar nieuwe eigenaar. Wij vinden het altijd erg fijn dat een paard een goede plek krijgt, maar als de combinatie ook nog succesvol is, is dit natuurlijk helemaal top.

 

Met 80,5 punten deed de tienjarige Lord Leatherdale-dochter Donna Karen JDJ de beste zaken.

Van de negen dressuurmerries slaagden er vijf, en als enige kwam de reeds ZZ-Licht geklasseerde Donna Karen JDJ sport-dres (Lord Leatherdale uit Zarin JDJ stb van Krack C, fokker J. de Jonge uit Groningen) van S. Bos uit Nieuwveen boven de 80 punten uit. “Deze merrie heeft zich al in de sport bewezen en liet vandaag in de IBOP een hele goede stap zien, waarvoor we haar een 9 hebben kunnen geven. Ook heeft ze een fijne galop en beweegt ze met veel techniek in de benen. Ze laat zich goed bewerken en slaagde daarmee vlot voor de IBOP”, vertelt inspecteur Dirk Reijne, die samen met Marcel Beukers de beoordeling op zich nam. Aansluitend kon Donna Karen JDJ ook opgenomen worden in het stamboek en ster verklaard.

Lord Leatherdale merrie te koop

Donna Karen v. Lord Leatherdale

 

 

 

 

 

bron: KWPN.nl

https://www.kwpn.nl/nieuwsitemId=NewsItem:17590

Eerste wedstrijd Faber competitie Vlagtwedde en DCIG pony’s

Afgelopen weekend startte Danielle met Harmony op de eerste wedstrijd van de Faber competitie te Vlagtwedde. Ze wisten in een groot deelnemersveld beide proeven als tweede te eindigen. Harmony (Coverstory x Crack C) behaalde twee fijne scores van 68% en zelfs 70,33%!

Leerlinge Roos Bentum deed mee aan de eerste selectie van de DCIG competitie, L2 pony’s. In Beilen zette een ontspannen proef neer wat werd beloond met een derde plaats en 190,5 punten! Gefeliciteerd Roos!

 

 

Proefgerichte trainingen

Dressuurstal Bloem organiseert proefgerichte trainingen!

Wil je beter presteren op wedstrijden? Zou je willen weten wat aandacht verdient tijdens jouw proef? Dan is deze training er voor jou!

Je rijdt eerst een proef naar keuze (zorg dat je een voorlezer hebt), daarna gaan we aan de proef werken. Je rijdt in totaal een half uur.

Deze training wordt gegeven door Bronno, ook Danielle heeft deze dag een paar plekjes beschikbaar. Beide zijn naast instructeur ervaren subtop ruiters. Danielle is tevens jurylid.

Training wordt gegeven in een 20 x 40 ring op zand met hekjes. Losrijden is ook op zand. Let op; deze ring is uitgezet op een andere locatie (Haren). Opgave kan bij Bronno via 06 46202913 uitsluitend per WhatsApp, zodat exacte locatie gedeeld kan worden i.v.m. geen huisadres (ook graag voorkeur voor instructeur opgeven, kosten per half uur €25,- ).

Drentse kampioenschappen

Afgelopen weekend werden in Exloo de kampioenschappen van de regio Drenthe verreden. Op deze prachtige accommodatie werden eveneens prachtige prestaties geleverd! Zo werd Soily Brookman na een fijne rit ruimschoots kampioen in de klasse Z1 pony’s cat. D/E met haar pony Ziggy en werd Isa Woldendorp reservekampioen in de klasse L1 paarden met haar paard Vince! Isa haar zusje Meike greep helaas net naast een ticket voor Ermelo, maar heeft een prima prestatie geleverd in de M2 pony’s cat D/E door vierde te worden.

Van harte gefeliciteerd dames!

 

Soily Brookman en Bronno Bloem

Proef oefenen in ring

Practice makes perfect!

Wil je proefgericht trainen tussen de hekjes? Dressuurstal Bloem heeft een ring uitgezet (20×40) op een andere locatie (Haren)! Dus wil je hier jouw proef oefenen en nabespreken onder begeleiding van Bronno, plan dan nu een les in!

Op termijn zal er ook een 20×60 baan komen!

Victory drachtig!

Victory (Welt Hit II x Clavecimbel) is wederom drachtig gescand! Ditmaal van de prachtige hengst Glock’s Taminiau (Glock’s Toto Jr x Sandro Hit). We zijn erg benieuwd!

Facebook

Instagram

Youtube

Whatssapp